Yükleniyor..

Web Sitemiz Yenilendi

Şirketimiz 1970 yılında Sıddık Erdoğan tarafından şahıs firması olarak Mercan Eminönü’nde kurulmuştur. O yıllardan itibaren firmamız Paşabahçenin ve İstanbul Porselen’in İstanbul bayiliğini yürütmeye başlamıştır. 1990lı yıllarda artan ihracat kapasitemizle birlikte firmamız Beylikdüzünde 7000m2 kapalı Alana sahip lojistik deposunu kurmuştur. Bu yıllarda artan ihracat taleplerini karşılamak için Yakut A.Ş. kurulmuştur. Bu firmamız özellikle Kuzey Afrika ülkeleri, Irak, İran ve Suriyeden gelen talepleri karşılamak üzere kurulmuştur.
2000 li yıllarda şirketimiz aynı zamanda ithalata da başlamıştır. Yakut A.ş. firmamızla züccaciye sektöründe faaliyet gösteren büyük çaplı Arc International (Fransa), Domo Srl (İtalya), Guangdong Porcelain Co. (Çin) ve Yue Xie Enterprise (Çin) ‘la Türkiye bayiliklerini yürüttük.
2002 yıllına geldiğimizde firmamız gayrimenkul ve inşaat sektörüne atılıma başladı. Sırasıyla, Şirin Mercan Otopark (Eminönü), Şirin Vefa Otopark (Eminönü) ve Şirin İş Merkezi (Eminönü) inşaatlarını tamamlayarak firma faaliyetlerimize otopark hizmetlerini ve inşaatçılığı ekledik.
2006 yılında Rika Dış Ticaret i kurarak züccaciye sektöründe artan talepleri karşılamak üzere Çin’in değişik firmalarından ithalat yapmaya başladık.
Günümüzde şirketimizin yaklaşık 50 milyon Usd harcayarak yapımını tamamladığı 250.000m2lik Şirin Sanayi Sitesi (Beylikdüzü) inşaatıyla birlikte firmamız hem lojistik açıdan gücünü artırdı, hem de firmamız karlılığı açısından piyasa ortalamasının üzerine çıkmayı başarmıştır.

Web Sitemiz Yenilendi
Web Sitemiz Yenilendi